MINI ODBOJKARJI S POKALOM IZ ŠEMPETRA

Na vetroven nedeljski dan se je 14 odbojkarjev v brezovških dresih potilo na 5. neuradnem državnem prvenstvu v mini odbojki. Turnir je tudi tokrat organiziral OK Šempeter iz Savinjske doline. V konkurenci  dečkov je tekmovalo 16 ekip, med katerimi sta bili tudi dve ekipi Brezovice. V prvi ekipi Brezovice so igrali fantje, ki so odbojkarsko aktivni že kar nekaj časa, medtem ko je bila večina ekipe Brezovice 2 začetnikov. 

Druga ekipa Brezovice je vse tri tekme odigrala pogumno in borbeno. Fantje so pokazali, da so se že nekaj naučili in tudi trema je po nekaj točkah hitro izpuhtela.  V prvi tekmi proti Murski Soboti igra še ni stekla in Prekmurci so tekmo dobili z rezultatom 2 : 0. V drugi tekmi so fantje dobili svoj prvi niz, a na koncu vseeno priznali premoč odbojkarjem Fužinarja. Tretjo tekmo so bili nasprotniki vrstniki iz Črnuč. Po izgubljenem prvem nizu, so fantje bolje nadaljevali in dobili drugi niz. Tudi tretji, odločilni niz je pripadel Brezovškim odbojkarjem in fantje so se veselili svoje prve zmage. 2 zmagi in en poraz sta na koncu zadoščala za 3. mesto v skupini. 

Prva ekipe Brezovice je bila v skupini z Braslovčani, Mariborčani in drugo ekipo Žužemberka. Fantje so bili v svoji skupini prvi, pri čemer nasprotnikom niso oddali niti niza. 

Sledil je četrtfinalni obračun z ekipo Fužinarja. Prva postava Brezovice je z odlično igro dobila set brez težav. V drugem nizu je večino časa vodila ekipa Fužinarja, a je po odličnih servisih Prelesnika prišlo do preobrata in Brezovica se je z rezultatom 2 : 0 uvrstila v polfinale. 

V polfinalu so Brezovčani igrali proti domačinom iz Šempetra, ki so v četrtfinalu izločili ekipo iz Šoštanja. Tudi tokrat je prva postava Brezovice nalogo opravila z odliko. Z odlično igro v polju in raznovrstnimi napadalnimi akcijami so Brezovčani hitro zaključili prvi set. Drugi set je bil do 15. točke izenačen, nato pa je Brezovica z odličnimi servisi spravila Šempeter v težave pri organizaciji napada in razlika je hitro narasla. Ekipa Brezovice se je tako uvrstila v finale, kjer so jim nasproti stali stari znanci iz Žužemberka. 

V finalu smo spremljali odlično odbojko na obeh straneh. Dolenjski odbojkarji so bili ves set v majhni prednosti in ko je že kazalo, da jih bodo Brezovčani ujeli so se v igro prikradle napake in nasprotnik je zopet ušel. Tako so prvi set dobili odbojkarji Žužemberka. Podoben razplet je sledil tudi v drugem setu. Lovec žal ni uspel ujeti bežečega in ekipa Žužemberka je na koncu zasluženo postala prvak, ekipa Brezovica pa je osvojila odlično drugo mesto. 

Vseh 14 fantov, ki je danes nastopilo v Šempetru si za svoj nastop zasluži pohvale. 


Ekipi Brezovice sta na tekmovanju spremljala in vodila Jernej Ambrožič in Andrej Sosič.