DRŽAVNI PRVAKI V MALI ODBOJKI

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA V MALI ODBOJKI 2023 / 2024


V soboto, 25. 5. 2024 je na Brezovici potekal finalni turnir državnega prvenstva v mali odbojki. Poleg domačinov so si finalni turnir izborile še ekipe Šempetra, Črnuč in Žužemberka.


Na prvem polfinalnem obračunu so ob polnih tribunah in pravem navijaškem vzdušju igrali ekipi Brezovice in Šempetra. Tekma je bila izenačena, v odločilnem nizu pa je Brezovica prišla do prednosti, ki je ni izpustila iz rok. Tretji niz se je končal z izidom 25 : 19. 

V drugi tekmi sta se pomerila Žužemberk in Črnuče. Pričakovali smo napet obračun. Žal so mladi Dolenjci  naredili veliko število lastnih napak, kar so Črnučani izkoristili in tekmo dobili z 2 : 0. Oba niza sta se zaključila na 18. točki. 


V tekmi za 3. mesto pa smo bili ponovno priča izjemno napeti tekmi med Žužemberkom in Šempetrom. Na tekmi je odločal tretji niz v katerem sta se ekipi ves čas menjavali v vodstvu. Izjemno borbeni igralci Žužemberka so v končnici odigrali izjemno in se veselili zmage in s tem tretjega mesta. 


Na tekmi za naslov državnega prvaka sta si nasproti stali ekipi, ki sta se v letošnjem državnem prvenstvu pomerili že trikrat. dvakrat so bili boljši Brezovčani, ter enkrat Črnučani. Ekipi sta igrali tudi v finalnem delu močnega turnirja v Šempetru, kjer so bili prav tako boljši Brezovčani. A zadnja tekma državnega prvenstva je zgodba zase…

Vzdušje v balonu je bilo peklensko, ekipi pa sta poskrbeli za izjemen finale. Vsi trije nizi so bili izenačeni do konca. Fortuna pa je bila tokrat na strani domačinov. Odločilni niz se je končal s 26 : 24. Veselje po zadnji točki je bilo nepopisno. 

FOTO: Niko Bernard


Po končanih tekmah je sledila podelitev pokalov in medalj najboljšim ekipam. Vsi igralci so prejeli tudi lepe praktične nagrade.

FOTO: Niko Bernard

Trenerji vseh ekip so izbrali najboljše posameznike. V ekipi Šempetra je to postal Vid Žnidar. Janez Košiček je bil najboljši posameznik v ekipi Žužemberka, Maj Januš Bošnjak pa v ekipi Črnuč. Aleks Kovač je bil izbran za najboljšega igralca Brezovice. Za najboljšega igralca turnirja pa je bil izbran Brezovški odbojkar, Maks Perko.