NAŠI MLADINCI 3. V DRŽAVI, JOŠT PURGAR IZBRAN ZA NAJBOLJŠEGA PODAJALCA

Poročilo iz tekme za 3. mesto, kjer so premagali Calcit Volley, več o turnirju na povezavi.

TEKMA ZA 3. MESTO: ŠD Brezovica – Calcit Volley 2:1 (-27, 22, 10)

Gledalcev 350, sodnika: Domen Gujtman, Marko Rožej.

Calcit Volley: Skvarča, Hostnik 3, Sladič 9, Okorn M. 11, Drolc 5, Frece 1, Oman 9, Rozoničnik, Okorn N., Jensterle 5, Bičanič, Špoljarič (L), Kotnik (L). TRENER: Gašper Ribič, POMOČNIK TRENERJA: Kristijan Krt.

Brezovica: Hasanbegović, Avanzo, Oderlap 6, Purgar 14, Gnamuš 5, Popovič, Jakomin, Hašaj, Pucelj 4, Juvan 10, Hiti, Šip 6, Megušar (L), Šušterič(L) TRENER: Ivan Milošević.

Tekma za končno 3. mesto na finalu mladinskega državnega prvenstva Slovenije je potekala med odbojkarji Calcit Volleya in Brezovice.

Izenačen začetek je obetal razburljivo tekmo za tretje mesto. Prvi so z delnim rezultatom 4:0 povedli igralci Brezovice (8:5). V nadaljevanju niza smo gledali zelo izenačeno tekmo, saj se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti od nasprotnika. Rezultat 16:14 za Calcit je prvič v končnici niza kazal manjšo prednost ekipi iz Kamnika. A v nadaljevanju se je točkovna tehnica spet obrnila na stran Brezovice, ki je povedla z 20:18. Ko je že kazalo, da imajo igralci Brezovice ob rezultatu 23:20 zadosti prednosti za osvojitev prvega niza, so se igralci Calcita vrnili z odlično igro in povedli s 24:23. Obe ekipi sta imeli nekaj zaključnih žog, več sreče pa so tokrat imeli Kamničani, ki so dobili uvodni niz z rezultatom 29:27.

Drugi niz je na začetku prinesel predvsem veliko napak na obeh straneh mreže, kar je kazalo na pomembnost tekme za bronasto medaljo. Tako se nobeni od ekip ni uspelo točkovno oddaljiti od druge. Nekaj zaporednih točk Calcita v nadaljevanju niza je prineslo občutno prednost (11:6) za igralce iz Kamnika, a so jo slednji hitro zapravili in igralci Brezovice so se jim približali na zgolj točko zaostanka (12:11). Izenačenost ekip se je kazala na semaforju, ko sta se ekipi v nadaljevanju niza neprestano menjali v vodstvu. Za razliko od prvega niza so tokrat več zbranosti pokazali igralci Brezovice, ki so niz osvojili z rezultatom 25:22.

Tretji odločilni niz, pred nabito polno in dodobra navijaško razgreto dvorano OŠ Prežihovega Voranca, so veliko podjetneje začeli igralci z Brezovice (5:2). Ko sta ekipi ob osmi točki obrnili igralni površini, je rezultat na semaforju kazal 8:5 v prid Brezovice, ki je stopnjevala ritem svoje igre (11:7, 13:8) in se približala osvojitvi končnega tretjega mesta. Zadnja osvojena točka na tekmi jih je zasluženo popeljala do končnega tretjega mesta in osvojitve bronaste medalje (15:10).

https://www.odbojka.si/index.php?st=stran_novice…