Odbojkarski triler in zmaga članov v 11.krogu 1.B DOL!

????‍♂️????????????????????Špan Brezovica : Šoštanj Topolšica 3:2 (21:25, 25:19, 17:25, 25:18, 15:13)

Derbi kroga med našo ŠPAN Brezovico in OK Šoštanj Topolšica je imel zares nenavaden potek “toplo-hladno”.

V prvih štirih nizih je v vsakem izmed njih prevladovala po ena ekipa, zato kakega posebnega čara za – tokrat – maloštevilne gledalce ni bilo. Šalečani so povedli v nizih, mi pa smo izenačevali do izida 2:2.

Zato pa je tie-break petega niza ponudil vse, kar krasi odbojkarsko igro: napetost, ase iz servisa, blok igro, preobrat v rezultatu, poteze trenerjev, raznovrstno igro z nekaj izjemno atraktivnimi točkami in zares super odbojkarsko zabavo, v katero smo padli “not” tudi gledalci.

Skrajšan niz se ni začel dobro, saj so Šalečani povedli že za tri točke s 3:6. Potem pa je ključne poteze povlekel naš kovč Ivan Miloševič, ko je najprej ponudil priložnost mlademu Joštu Purgarju, ki je z asom poskrbel za priključek. Tudi druga menjava po time outu gostov in višanje bloka se je odlično obnesla, saj so se gostujoči napadalci dvakrat ulovili v domač blok in rezultat je bil izenačen na 7. Na menjavo strani smo odšli s točko prednosti, z neugodnim servisom in še naprej čvrsto igro na mreži pa smo povedli celo s ➕️3️⃣. Šalečani so se poizkusili približati še enkrat, ampak pri odločilni 15 točki naredili napako in zmaga je ostala na Brezovici. Zares lepa in zaslužena zmaga, ki so jo naši fantje po tihem napovedali.

Bravo ekipa, bravo trenerja Ivan in Simon!