Za nami pester vikend

Sobota, 26.11.2022:

V brezovškem balonu je potekalo zadnje kolo kvalifikacij za uvrstitev v A ali B ligo v mali odbojki.

Ekipa Brezovice 1, ki jo je tokrat vodil Jože Časar je odlično opravila svoje delo in brez večjih težav premagala ekipo Brezovice 2, Salonit in Krko. Vse tekme so se končale z izidom 2 : 0. Tako je starejša ekipa Brezovice brez izgubljenega niza zaključila kvalifikacije na prvem mestu in se uvrstila v A ligo.

Ekipa Brezovica 2 je po uvodnem porazu s svojimi “kompanjoni” bolje nadaljevala. Ekipo Krke je premagala še drugič z rezultatom 2 : 0. Sledila je prava živčna vojna proti Kanalcem, ki so jo v končnici polni preobratov dobili Brezovčani s 27 : 25. Ob bučni podpori gledalcev je Brezovica dobila tudi drugi set in tako z zmago zaključila kvalifikacije. Brezovica 2 je tekmovanje zaključila na 3. mestu in bo s tekmami nadaljevala v B ligi.

ČLANSKA EKIPA ŠPAN BREZOVICA ŽAL PORAŽENA S 3:0! 0️⃣▶️3️⃣??⚪️

V 9. krogu 1.B DOL smo se v domačem Balonu pomerili s prvouvrščeno MOK Krka NM. Navidez gladek poraz, ki je bil vse prej kot to. Zaključka prvega in drugega niza sta bila tista, ki sta bila tokrat usodna za kaj več in bi lahko bila “pika na i” in nadgradnja odlične in všečne odbojke. V obeh nizih so se naši fantje vsaj enakovredno zoperstavili vodilni ekipi, ki je sestavljena in zbrana za hiter povratek v prvo A ligo. Kljub poškodovanemu sprejemalskemu paru, odličnem sprejemu ter obrambi v polju sta bili manjko športnih “jajc” ter zares nepotrebne napake v zaključkih 1. in 2. seta tisto, kar kar malo peče. Tretji set je bil povsem enostranski, “morala”, ki bi morala držati ekipo skupaj, je izpuhtela. Selekcionirana višina in izjemni Kosmina sta nagnila tehtnico na stran gostov, ki so pač vzeli, kar smo poklonili deloma v prvem in absolutno v drugem nizu, v zadnjem pa nas ni bilo več. Morali pa bi se zares “napaliti” proti najboljšim, ki vedno predstavljajo najvišji športni izziv in potem bi bilo mogoče lahko kaj drugače – vsaj set smo si zaslužili. Smo pa optimisti, igra obeta, še malo več energije, povezanosti in grizenje do zadnje točke bodo gotovo prinesli rezultate. Zato glavo gor, fantje, hitro okrevanje in komaj čakamo tekem, ki prihajajo! ???✌️✌️????

Nedelja, 27.11.2022:

Naši mini odbojkarji so se udeležili prijateljskega turnirja v Kamniku na katerem je tekmovalo kar 14 ekip.

BREZOVICA II si je priigrala 2 zmagi in en poraz, BREZOVICA I pa je s 4.zmagami ostala neporažena in si priigrala 1.mesto.Bravo fantje le tako naprej ????

KADETI ŠD BREZOVICA Z DVEMA ZMAGAMA!✅️✅️??⚪️???

Na drugem turnirju 1. lige kadetskega DP so se naši fantje izkazali z dvema lepima zmagama! ????✌️✌️Prva tekma je bila sploh težko pričakovana, saj je šlo za mestni derbi. Nekoliko negotovosti med navijači je bilo, saj na prvem turnirju v Črnučah nismo bili pravi. Pa so nas fantje z igro v prvem nizu prepričali, da so vmes dobro trenirali, se pogovorili in prišli na turnir “nabrušeni”, kot se spodobi. Črnučani so bili povsem nemočni pred močnimi servisi in raznoliko igro v prvem setu. Seveda je bilo jasno, da nasprotnik ne bo kar izobesil bele zastave, saj gre za dobro vodeno ekipo, ki zna igrati odbojko. Zato se je v drugem nizu zares razplamtel boj za vsako točko. Do 20. točke se nobeni izmed ekip ni uspelo oddaljiti. ŽAL so bile SPET veliko negodovanja deležne sodnice, ki SPET niso bile na nivoju igralcev na terenu. Zato je bil konec tekme SPET pokvarjen in je prišlo do krajše prekinitve, da so bili podeljeni rumeni kartoni igralcem, ki absolutno niso bili krivi za zaplet. Na srečo se fantje niso pustili zmesti in so od 21 točke pošteno pritisnili za malo bolj miren konec odločilnega seta in derbi je bil odločen.Črnuče I : ŠD Brezovica 0:2 (13:25, 22:25)Pričakovali smo nekoliko lažje delo v drugi tekmi, saj smo se z MOK Krka Novo mesto na prvem turnirju že pomerili in gladko zmagali. Dolenjci pa so se na tej tekmi pokazali v povsem drugačni luči in z borbeno ter požrtvovalno igro držali korak z našimi fanti. Blok in dober servis sta bila jeziček na tehtnici v končnici prvega niza. Zopet ni šlo brez sodniških nedoslednosti, ki jih je tokrat ❕️❗️??? z izjemno športno držo in gesto Fair Playa, ki jo redko vidimo razrešil igralec Krke s številko 3️⃣0️⃣, Kastelic, ki je priznal napako, ki s(m)o jo videli vsi, samo sodnice ne. Po tekmi smo mu čestitali vsi, igralec pa je skromno pripomnil, da tako ravna vedno in rad zmaga le pošteno. Kapo dol!??⬇️⬇️??????Drugi set je bil nekoliko nenavaden. Naši fantje so zanesljivo vodili in po tradiciji naš trener ponudi priložnost tudi igralcem iz klopi. Ponavadi se take menjave obnesejo, tokrat pa se je prednost 6 točk stopila ekspresno hitro in kar naenkrat so nas gostje ujeli in celo prehiteli. Time out in prva postava pa sta postavila stvari na svoje mesto in odločen zaključek seta je prinesel še drugo zmago na turnirju.ŠD Brezovica : MOK Krka 2:0 (25:21, 25:23)V prvi tekmi turnirja so kadeti OK Črnuč premagali ekipo LJ Volleya z 2:1, v četrti tekmi pa so Dolenjci iz MOK Krka NM morali priznati premoč Ljubljanačanom z 0:2.Pogled na lestvico 1. lige DP je lep, z našimi fanti na vrhu izjemno izenačenega prvenstva, kjer ni več neporaženih ekip.Bravo fantje, bravo kovč Ivan Ivec Miloševič in hvala glasnim navijačem!