Polna tribuna navijačev in zmaga za Špan Brezovico

V soboto so naši mali odbojkarji Brezovica I v zaostali tekmi izgubil s Kamničani z 2 : 0.

V prvem setu so Brezovčani odlično igrali do rezultata 17:11, nato pa so do konca storili preveč napak in pustili, da so jih Kamničani ujeli in premagali na 23. točki. Druga Kamniška četvorka je bila boljša od naše in set zasluženo dobila s 25: 16.

Prihodnjo soboto se liga nadaljuje. K nam prihajata Salonit in Kočevje.

Se vidimo 12. 3., pridite navijat 💪🏐

1.B DOL Špsn Brezovica

PRIGARANA ZMAGA s 3:2 V DERBIJU 19. KROGA 1.B DOL OSTALA DOMA!

ŠPAN Brezovica : OK Šoštanj Topolšica 3:2 (25:22, 25:22, 22:25, 21:25, 15:13)

Špan Brezovica: Kržič, Jereb 13, Kumer (L), Šusto, Željeznov 4, Rus (L), Rozman 1, Šen 17, Glamočanin 9, Založnik 13, Šip 10, Šolinc, Blaževič 1, Kšela 2Šoštanj Topolšica: Pitakoudis 11, Robida 14, Kugovnič (L), Hodžič Šlejkovič 1, Podobnik 19, Rotar 16, Pavič, Stojanov 2, Leva, Menih (L), Ramšak, Koren 5, Podričnik 5

Po izjemno zanesljivem začetku tekme in relativno mirnih prvih dveh nizih, ki so jih naši fantje zasluženo dobili, se je v tretjem začelo zapletati. Gostje so dvignili igro, stabilizirali sprejem ter bili zares odlični v bloku, zato so se razmerja moči na igrišču izenačile. Našim fantom je pri 15. točki uspelo goste ujeti in celo zanesljivo povesti s 15:18 in 17:20, potem pa se je dokončno zapletlo. Pri nekoliko nepričakovani menjavi blokerjev in ob vstopu nadarjenega “benjamina” Jošta Kržiča, ki je omogočil nekoliko oddiha izkušenemu Alenu Jerebu, je najprej pri 20:18 stranski sodnik domačinom zapiskal napačno postavitev na igrišču, nato pa si je zares nevsakdanjo nekorektnost privoščil še glavni sodnik, ki je zapiskal servis gostujočim, kljub temu, da domačini še niso bili pripravljeni za sprejem. Gostje so izenačili, odlično odigrali zaključek niza in ujeli priključek (22:25), našim fantom pa je koncentracija očitno padla. Gostje so še naprej dvigali igro tudi v četrtem nizu, v katerem so stalno vodili za dve točki , zopet so bile napake v samem zaključku niza usodne (21:25) in obetala se je prava mala športna drama. Končalo se je dobro – zasluge imajo tudi domači navijači na prepolnih tribunah Balona, ki so bili ves peti set na nogah in bučno ter športno podpirali naše fante. Ekipa jih ni razočarala – fantje so se po dveh izgubljenih nizih zbrali, igrali zelo zanesljivo in povedli že z 12:9 v “tie-breaku”. Nepopustljivi gostje so se vrnili v igro z dvema blokoma in znižali na 13:12. Po minuti odmora domačega trenerja, sta “skoraj set” po iznajdljivi podaji in atraktivnem zaključku s “penalom” priigrala Vasja Železnjov in Domen Šip. Dober servis Tilna Založnika, obramba s pasivnim blokom ob napadu gostov ter neubranljiva “pika na i” Jaše Kšele za 15. točko skrajšanega niza je pomenilo olajšanje in seveda veliko veselje tako na igrišču kot na tribunah.

Pri domačinih so bili najbolj razpoloženi “motor” na igrišču Klemen Šen s 17. točkami, “MVP” Tilen Založnik s 14. točkami ter blokerja Alen Jereb s 13. točkami ter Domen Šip, ki je 10. točkam dodal še 4 bloke. Gostje so bili izjemni v obrambi s kar 18. bloki. Teo Podobnik je prispeval 19 točk, “naš” Bor Rotar 16, odlična sta bila tudi bloker gostov Lampros Pitakoudis z 11. točkami ter Denis Robida s 14. točkami – prispevala sta kar 9 blokov.ŠPAN Brezovica si je s to zmago tudi zagotovila kvalifikacije za vstop v “elito” – 1.A DOL. Ali kot prvak 1.B DOL ali iz drugega mesta, bosta odločali zadnji dve tekmi.

Prva bo v sredo, 9. 3. 2022 v Balonu proti OK Radenci, kjer bo potrebno odigrati zbrano in tekmo dobiti, za prvaka 1. B DOL pa bo verjetno odločilen derbi zadnjega kroga naslednjo soboto v Ravnah na Koroškem proti ekipi FužinarSijMetalRavne, s katero si že cel drugi del sezone delimo vrh 1B. DOL.

Lepa hvala vsem navijačem za športno in glasno podporo – vzdušje v Balonu je bilo zares izjemno!

Čestitke fantom in trenerjema Iztoku Kšeli ter Ivanu Ivecu Miloševiću za prigarano zmago!

Dejmo Brezovca!

Nedelja, 6.3.2022

KADETSKA EKIPA ŠD BREZOVICA V 4. KROGU 1. DOL KADETOV POLOVIČNO USPEŠNA!

Turnir v domačem Balonu je bil ljubljansko obarvan, saj so se tokrat pomerile ekipe OK Črnuč, Ljubljane Volleya ter domače ŠD Brezovice.

Naši fantje v letošnji sezoni še niso okusili poraza, zato so bila tudi pričakovanja temu primerno visoka.Začelo se je dobro. Na prvi tekmi nismo imeli preveč težav z oslabljenimi črnučani, je pa zaključek prvega niza pokazal, da se v odbojki stvari hitro obrnejo, če:

1. Pristop in zbranost nista prava in če

2. ne izkoristiš priložnosti za igro, ko ti jo trener ponudi.

Črnučani so se srčno borili, znižali zaostanek 8 točk na samo 2 in šele time out domačega trenerja in najboljša postava na igrišču je postavila stvari na svoje mesto. Drugi set je bil bolj miren in prepričljivo v korist naših fantov. ŠD Brezovica – Črnuče ACH 1 2:0 (25:21, 25:12)

Druga tekma, proti starim znancem iz predtekmovanja OK Ljubljana Volley, pa je bila povsem druga zgodba. Gostje iz Kodeljevega so bili zares odlični, ves čas “spredaj” tako v prvem kot v drugem nizu, naši fantje pa niso znali najti svoje igre in priložnosti, ki so se ponudile predvsem v zaključku prvega seta, ko so goste ujeli in prehiteli, pa spet padli, naredili nekaj začetniških napak in dovolili, da je prvi set šel po zlu. V drugem setu ni bilo dosti bolje – gostje so bili ves čas spredaj, odlično servirali in izkoriščali darilca, ki jih je bilo na tej tekmi zares veliko: sprejem, nesporazumi, nevsakdanje veliko število napak pri servisu, predvsem pa dejstvo, da nikjer ne piše, da če si zmagal trikrat zapored, da se bo to zgodilo tudi četrtič!

Prvi poraz je bil neizbežen, ekipa LJ Volley je bila na tej tekmi preprosto boljša: Ljubljana Volley- ŠD Brezovica 2:0 (25:23, 25:19)

Smo pa optimisti in verjamemo, da se iz vsake slabe stvari da veliko naučiti:

1. Že legendarni Andrej Stare je trdil, da je veliko težje braniti (prvo mesto) kot pa loviti, da so proti prvouvrščenemu vse ekipe še bolj motivirane in da je VSAKA tekma preizkušnja.

2. Da ko ne gre, je trener najboljši igralčev prijatelj. Time outi in menjave so čas za to, da se nasvetu trenerja prisluhne in da tekma ni čas za izgovore in govorjenje.

3. Brez koncentracije in hladne glave na tekmi najvišjega državnega ranga ne gre. Naloga igralcev v polju je, da igrajo, se držijo načrta iz treningov in priprave na tekmo in se ne ukvarjajo s sodniki, izgovori, nasprotniki….

4. Na treningu je lažje popravljati, na tekmi pa veliko veliko težje, še posebej, kadar stvari ne gredo po načrtu!

Tako, da glave gor, dober trening čez teden bo prišel prav, že naslednji konec tedna pa bo v 5. krogu 1 DOL kadetov nova priložnost za dokazovanje. DEJMO BREZOVCA!!!!